Resources, tools, software en andere hulpmiddelen voor je online verhaal

Nota bene: Ik raad op deze pagina enkel en alleen producten, tools en software aan die ik zelf gebruik en die ik nog altijd ge-wel-dig vind. Sommige van deze links zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een percentage commissie krijg als jij via deze link een aankoop doet, zonder dat dat jou één cent meer kost! Ik geloof heilig in de service van deze leveranciers en de kwaliteit en gebruiksgemak van deze tools, ik gebruik ze zelf én ik raad ze aan aan mijn 1-op-1-cliënten. Als ze me voor mijn enthousiasme willen betalen, dan mogen ze dat 😉 Nog zo’n missie van me: het ‘vuile’ imago dat verkoopscommissie heeft, er weer af halen. Heb je hier vragen over? Stuur me gerust een mailtje!

webdesign en -hosting

Combell

webhosting voor je wordpress website

Met 24/7 nederlandstalige service, gratis verhuizen van je domeinnaam en meteen een all-in-one hostingprovider voor je website en e-mailadres, ben je bij Combell aan het goede adres.

Divi Best WordPress Theme

Divi theme

de mooiste visuele website builder voor je wordpress website

Ik gebruik zelf al jarenlang Divi, en heb nog geen mooiere, meer toegankelijke website builder ontdekt die kan wat Divi kan! Heel visueel, je bouwt gewoon aan de “voorkant” van je website. Een aanrader van jewelste!

social media sharing

Monarch Social Sharing Plugin

Monarch

help bezoekers jouw website delen

Fans die anderen fan maken zijn je beste ambassadeurs. Maak het je bezoekers makkelijk om je pagina’s en posts te delen met hun volgers op social media. Met Monarch maak je die knoppen die je hier links ziet, en die bij elk van mijn blogposts staan. Easy peasy.

nieuwsbrieven

Mailchimp

de makkelijkste nieuwsbrieftool om mee te starten

Gratis tot je meer dan 2000 contacten hebt. Superhandige en vrij overzichtelijke tool om te starten met het uitsturen van nieuwsbrieven. Leuke visuele builder waarmee je ook makkelijk een mooie look voor je nieuwsbrief creëert.

Convertkit

de krachtigste en meest visuele nieuwsbrieftool

Met Convertkit maak je makkelijk en overzichtelijk funnels voor nieuwe lezers, en flows voor verschillende doelgroepen binnen één nieuwsbrief. Minder visuele snufjes, wel een zeer krachtige tool voor je nieuwsbrief!

grafische vormgeving en design

Canva

Gratis online grafisch design tool

Nog steeds mijn go-to online tool om quotes in een mooie look te gieten, of snel een visual te creëren voor mijn website of social media. Je maakt er makkelijk je eigen ontwerpen in, of je kiest één van de Canva templates. Altijd een mooie look op die manier.

Lunapic

Gratis online fotobewerking

Makkelijk de achtergrond van je logo transparant maken? Dat kan je met Lunapic.

Coolors.co

Kleurenpalet dat altijd werkt

Met Coolors bouw je makkelijk een kleurenpalet op dat gebalanceerd is. Kies een kleur die je mooi vindt, zet hem ‘vast’ en ga dan met de spatiebalk klikken tot je een palet vindt dat bij jou en je bedrijf past. Handig voor je branding, of om een nieuw product vorm te geven of je kerstkaartjes te ontwerpen.

video (opname & bewerking)

ActivePresenter

Neem je eigen scherm op

Handig om software uit te leggen, of om een (powerpoint-)presentatie te geven en intussen wel de uitleg te geven. Met ActivePresenter kan je zowel enkel beeld, als beeld met geluid opnemen. Daarna maak je er makkelijk een video van voor je cliënt of je YouTube-kanaal.

iMovie

Videobewerking op Mac

Eén van de beste gratis, ingebouwde videobewerkingstools vind je op je Mac: iMovie is zo makkelijk in gebruik. Handig knippen, je logo of muziek toevoegen, ondertitels schrijven en meer. 

Video Editor van Microsoft

Videobewerking

De opvolger van Windows Movie Maker. Met Video Editor kan je echt alle bewerkingen die je met je video wilt doen: knippen, tekst toevoegen, geluid of muziek toevoegen. Handig met het visuele Story Board, zodat je echt een verhaal kan opbouwen in je video.

administratie & andere businesstools

Acuity Scheduling

Online agenda

De beste ontdekking sinds ik begon met ondernemen: je agenda online openstellen en nieuwe klanten daar zelf een afspraak laten inplannen. Je kiest zelf welke tijdsblokken je daarvoor vrijhoudt, je kan hen alvast een aantal vragen laten beantwoorden, én je ontvangt een mailtje met de afspraak en alle info. Met de betalende functie kan je automatisch synchroniseren met je eigen agenda (Google, iCal, …) en volop je eigen branding toevoegen. Een aanrader van jewelste!