Copyrightvrije foto's voor je blogposts en social media header

Je herkent het wel: je hebt net het laatste woord getypt van een geweldige, informatieve en tijdloze blogpost, en dan begint de zoektocht naar een bijpassend beeld. Want dat zegt meer dan die 1000 woorden die je net schreef, I’m sorry to inform you… Als je vaker blogt, wil je ook liefst een beeld dat je mag gebruiken zonder copyright te moeten betalen.

Gelukkig is het internet een geweldig parallel universum waar je meer dan genoeg foto’s vindt voor jouw stijl en jouw blog of social media post.

En hoewel ik – om heel eerlijk te zijn – het liefst van al professionele, speciaal-voor-mijn-bedrijf-gestylde foto’s gebruik, kan je blogpost soms ook gewoon vragen om een totaal ander beeld.

Let’s get crackin’!

Mijn favoriet, the number one, absolute go-to voor stockfoto’s : Unsplash

unsplash

Mijn favoriete website is al een hele tijd Unsplash. Je vindt er een mooie collectie van kwalitatieve beelden. Een geweldige mix tussen foto’s die je zelf zou kunnen genomen hebben, en professionele beelden.

Geen Hallmark-toestanden met glittereffecten of dertien in een dozijn, thank you very much!

Wel foto’s van (bijna) professionele kwaliteit, rond allerlei thema’s: natuur, business, stadsgezichten, mensen… Voor elk van je nieuwsberichten een bijpassende foto!

Heel leuk zijn ook hun collecties: handig als je in dezelfde stijl wilt blijven of iets heel specifieks zoekt.

Van dezelfde kwaliteit, zowel qua collectie als stijl, zijn Picography en Burst (van Shopify).

De bekendste voor copyrightvrije foto’s : Pixabay & Pexels

pixabay

De twee bekendste websites voor stockfoto’s zijn nog steeds Pixabay en Pexels.

Dat ze zo bekend zijn, betekent ook dat je heel veel van hun foto’s al zag passeren op the interwebs. Houd dat in je achterhoofd als je een foto bij je (blog)post wil die echt opvalt.

Allebei verzamelen ze zowel foto’s als illustraties, voor als het “net ietsje meer… standaard” mag zijn. Tenminste, dat is mijn mening. Je vindt er meestal wel iets passends tussen.

In dezelfde familie heb je nog Stock Snap, Picjumbo, Skitterphoto en Shot Stash.

De coolste : Gratisography

woman with big glasses gratisography

Hou je van quirky, kleurrijk en een tikkeltje raar? Dan is Gratisography the place to be!

Absurde beelden, felle kleuren: ideaal voor als je een statement wilt maken, of gewoon als je al die andere stockfoto’s veel te klassiek vindt.

De huiselijkste sfeer : Freestocks

houses on the lake

Beelden die je evengoed zelf had kunnen nemen: zo authentiek zijn ze. Ideaal als je net hiernaar op zoek bent, en niet houdt van stockfoto’s die soms een tikkeltje afgelikt zijn.

In dezelfde stijl zijn de beelden op MMT Stock.

Ideaal voor bloggers en authenticity-seekers : reshot

reshot

Dezelfde kwaliteit als de beelden van Unsplash, maar met dat authentieke kantje, alsof je die beelden zelf hebt geschoten. Een aanrader als je lifestyle-verhalen deelt of blogt over persoonlijke zaken!

Blogger style foto’s vind je ook op Kaboom Pics en Styled Stock.


Schrijf ze! Deel je kennis en expertise. Laat zien wie achter jouw bedrijf schuilgaat.

En wanneer je een geweldige foto hebt gevonden, deel je posts dan ook met @studiopibelgium, dan zie ik wat jij kiest voor jouw bedrijf. #curious !!

Succes!

[convertkit form=896065]

Pin It on Pinterest

Shares