Wat is webhosting eigenlijk?

Je webhosting is de ruimte die je huurt op het internet, dus waarom zou je niet even kieskeurig mogen zijn als in de keuze waar je wilt wonen?

Er zijn zoveel opties dat het normaal is dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet.

 

De beste webhosting voor jou

Het makkelijkst is dan om je gewoon af te vragen: wat verlang je van je hostingprovider?

  • Werk je graag met lokale bedrijven?
  • Speelt duurzaamheid een rol?
  • Wil je je vragen in het Nederlands kunnen stellen?
  • Of wil je simpelweg de goedkoopste?

 

Hieronder vind je een overzicht van enkele Europese aanbieders voor elk van deze criteria. Dit kan je helpen om je weg weer te vinden.

 

Lokaal (België en Nederland)

Vaak zijn Nederlandse hostingproviders net iets goedkoper, maar als je graag met een Belgisch bedrijf werkt, is Combell de meest gekende optie.

Het Nederlandse Versio heeft ook servers in België. Dus je kan daar zelf kiezen waar je servers staan.

 

Op zich maakt dat weinig verschil voor de bezoekers van je website hoor, het is gewoon leuk om lokale bedrijven te steunen.

En een leuk extraatje: elke vraag die je hebt, kan je gewoon in het Nederlands stellen. Hehe, wat een opluchting!

 

Andere Nederlandse providers zijn TransIP (waar ik zelf bij zit), Savvii, Neostrada en Antagonist.

Zelf kies ik vaak op basis van de pagina “Over ons”. Dan krijg je tenminste een idee van de mensen waarmee je zal samenwerken.

 

De duurzaamste

Is duurzaamheid voor jou belangrijk? WIl je dat je partners ook groene stroom gebruiken, zo weinig mogelijk papier verbruiken en verantwoord ondernemen?

Dan zit je zeker goed bij OpenMinds (Belgisch!) of Greenhost. Deze laatste hebben hun servers in het eerste gecertificeerde duurzame datacenter in Nederland!

Als je dus een groene webshop hebt of werkt rond duurzaamheid, kan je ook met je webhosting een verschil maken! En gebruik dat ook in je marketing, natuurlijk!

 

De bekendste

Voor zover ik hoor is One.com de bekendste – toch in mijn omgeving. Het is een Deens webhostingbedrijf, dus we blijven binnen Europa.

Let wel op dat je steeds voor de optie met WordPress gaat, dat is krachtiger op de lange termijn!

 

De goedkoopste

Voor de goedkoopste heb ik gezocht naar de provider die de goedkoopste hosting aanbied voor WordPress, in dit geval EasyHost.

Promo’s niet meegerekend uiteraard, want die tellen meestal alleen voor de eerste maand.

Vaak kan je nog goedkoper af zijn als je de ingebouwde sitebuilder van je provider gebruikt, maar zoals je weet, ben ik grote voorstander van WordPress.

Met WordPress staat je website op zichzelf, zoals een woonwagen of zo. Je kan hem dan ook makkelijk verhuizen als je van provider wilt veranderen.

En je kan met WordPress een veelzijdige en krachtige website bouwen zonder afhankelijk te worden van een – vaak heel beperkte – ingebouwde sitebuilder.

 

 

Zo, dat was het overzicht.

Nu kan je je domein en hosting gaan boeken en je website beginnen opbouwen!

Veel plezier ermee!

BewarenBewaren

Pin It on Pinterest

Shares